Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Thursday, 29 May 2014

kebaikan ESP SHAKLEE part 1

mari kita kenal dgn ESP SHAKLEE ni dan tgk kebaikan dia. Seterusnya padankan dgn keperluan dalam kehidupan seharian kita..


ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN.

ESP membekalkan sumber protein. Dalam kehidupan seharian kita.. sumber protein yg paling kerap kita ambik adalah dari ikan..ayam.. daging. So apa kaitan lak semua makanan tu dgn ESP? dah mkn kan.. kenapa perlu lg ESP tu?

Mcmni...

ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu sblm makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan berkurangan atau akan musnah

So... berlakulah ketidak cukupan untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein.. tu yg kengkadang kita rasa tak bermaya.. nak pulak ada yg tak suka mkn ikan langsung.. sudahnya kolestrol boleh jadi tinggi juga...bila mcm tu mula la mcm2 penyakit dtg...


ESP SHAKLEE



So.. meh la kita amalkan pengambilan supliment ni.. ESP SHAKLEE faedahnya utk kes2 tertentu? Baca entry aku seterusnya ok!!









Wednesday, 28 May 2014

KENA PAKSA JADI AHLI SHAKLEE? KENA BELI STOK 10K?

PAKSA? OOOHHH!!! TIDAK!!!

Pernah dengar cerita kena paksa?

Bukan sahaja kena paksa beli barang.. tapi kena paksa jadi ahli!!! dah kena paksa jadi ahli.. kena paksa lak beli stok sendiri sampai 10k.. pernah dgr? pernah??

Jgn terkejut!!


aku pernah dgr kisah tu.. ada kawan ni bila aku promote kat dia pasal SHAKLEE.. dia ckp dia dah kecewa dgn shaklee.. dan tak kan mkn produk shaklee lagi..



aku ingatkan kot la dia dapat side effect bila mkn produk shaklee.. rupanya dia TERKENA!!!

terkena yang aku maksudkan adalah... dia ni join group yg salah ajarannya.. sepatutnya jadi ahli tu takde paksaan.. cuma sebagai dealer sah.. kita leh galakkan kastemer jadi ahli walau taknak berbisnes.. sebb dalam masa sama kita leh beli tu.. kita kumpul UV.. mujur2 dapat bonus kalau dah mencapai 150 uv.. utk satu bulan.

TAPI.. kawan aku ni punya cerita pelik sikit.. dia dah la kena paksa jadi ahli semata nak beli satu barang.. ok la dia beli dan bila dah join dia jatuh minat.. ok lagi la kan.. dah minat walau di paksa..

seterusnya bila dah jadi ahli.. kawan aku ni di PAKSA pula beli barang utk buat stok.. dengan alasan senang nanti nak COD dan terus pos bila kastemer nak..

kawan aku ni pun sanggup ambik loan.. 10k.. semata nak buat modal.. dan seronok dgr belian bnyk tu membolehkan dia naik RANK!!

Tapi akhirnya... dirinya terjerat.. naik rank.. lepas tu upline diam.. brg tak terjual.. bnyk stok.. sudahnya fade up sebb takde dah sisi membantu dari upline..

KESIMPULANNYA..

kalau korang minat nak join.. atau nak menjebakkna diri dalam bisnes SHAKLEE.. sila pastikan korang tidak di paksa membuat stok sendiri sebegitu banyak..


Selidik dulu korang nak join ni groupnya aktif ke tak..sebb kalau yg aktif pasti akan membantu utk korang kembangkan bisnes korang.. kalau dapat mcm kawan aku tu.. masak korang nak tanggung hutang dan barang expired gitu je..

aku bersyukur aku berada dalam group yg sangat2 membantu.. MUSLIMAH yg sgt prihatin antara satu sama lain.. Leader2 nya semua bagus memberi tunjuk ajar.. mahu ngan tak je  nak ikut semua kelas diaorg buat!

NAK TAU KELAS MCM MANA? KENA KELUAR KE.. atau MCM mana kan.. tungggguuuu!!! ikuti entry aku yang berikutnya eh!!

babai!!

kalau tang ni pun dah ada pertanyaan... SILAKAN lah.. pm/whatsapp 013 2981532/011-35078334

Cerita asal nama NELLY

Sebenarnya nelly tu antara nama org panggil aku gak.. Mulanya adik aku yg bongsu la yg wujudkan...

Dia x panggil aku kaklong norlida.. Tapi panggil aku nellyda!! So.. Dari situ aku rasa nelly tu gelaran yg boleh di komersial kan!! Kahkahakah!!
Kalau aku artis tu la pilihan nama glamer ku.
Tapi x dpt jadi retis.. Dpt jadi dealer shaklee lak.. So aku adapt kan nama tu pd.semua cerita pasal aku dan shaklee..

So.. Terbitlah nama dunianelly utk blog aku.. Dan koleksinelly utk page aku!

Moga korang tersenyum sumbing baca coretan seorg aku yg bergelar nelly!!! Hehehehe!

MEALSHAKES


MEALSHAKES


Bau wangi je... sedap le kalau wangi kan!!!bnyk lak faedahnya!!## pada yg ada masalah eczema## pada yg ada masalah anak tak suka makan## pada yg ada masalah anak sembelit## pada yg ada masalah anak asma



Kanak sedari usia setahun sudah boleh mengambil meal shake shaklee (yang tidak menyusu badan) sebanyak satu sudu teh. Anak-anak yang minum susu ibu tak digalakkan bancuh dengan susu ibu, kerana ada kemungkinan anak akan tolak terus minum susu ibu selepas itu sebab rasanya yang berlainan. Bagi kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas sukatannya sedikit sahaja setiap hari untuk membantu mengekalkan perlindungan system imun pada tahap terbaik.




kalau yg dewasa pun leh try ni untuk yg rasa ringan jeee!!

PM/whatsapp 011 35078334/013 2981532

Tuesday, 27 May 2014

LEPAS JADI AHLI SHAKLEE?

Bila dah jadi Ahli SHAKLEE


Bila korang dah jadi ahli.. 

dalam group  yg aku join ni .. tiada di terapkan unsur2 paksaan utk korang berniaga. terpulang pada korang.. kalau rasa nak buat.. korang akan dapat.. habuan yg pasti buat korang tersenyum.. percayalah!!! selagi korang tak buat ,, tak rasa habuannya korang akan tersenyum jugak.. tapi tersenyum sinis.. sambil dalam hati berkata..""elehhh... ye ke;.. auta je tu.. MLM.. gitu la..""

aku dah rasa.. so aku ckp mmg benar la!! hahaha!

dalam group aku join ni penerapan nilai rohani dalam berniaga adalah sesuatu yang aku sendiri tak terfikir selama ni ada bisnes mendidik sebegitu sekali hati2 ahlinya.. 

korang akan di ajar.. semua adalah berlandaskan kerohanian yang betul.. niat yg betul.. nak kaya supaya lebih bnyk boleh bantu org.. dpt bonus jgn lupa bersedekah.. nak rezeki jgn lupa jemput rezeki.. dan mcm2 lagi lah.. korang nak tau mmg kena join baru leh bagitau!!

SO... sambil kita berbisnes.. secara tak langsung kita akan rajin buat aktiviti kerohanian atas kesedaran kena buat kalau nak berjaya.. sebb semuanya ALLAH punya kuasa.. so kena dkt diri dgn dia baru dia nak tolong kita.. kalau kita pun tak ingat dia.. kok bagaimana kan??? hehehe!!

aku dah lama tak buat dhuha.. tapi dek berkampung dalam group yg mmg best ni.. boleh kata dalam seminggu lebih dari sekali buat.. dan dulu rasa kat skolah takleh buat.. tak sempat buat.. tapi!!!! kesungguhan perlu ada! sudahnya aku dah mula mampu buat time keje jugak....


ni bkn cerita berlagak nak menunjuk pasal ibadat.. tapi ni cerita pasal tarikan aura bisnes yg group SHAKLEE aku tawarkan.. mungkin korang akan ckp.. alahhh!! duha sekali dua je seminggu dah kecoh!! sori ok...!! biar lah.. dari tak buat langsung kan?? korang ada buat?? jawab jujur!!



ok.. stop dulu.. sambung lg esok lak!~!! ada nak tanya??? PM PM PM.. jgn lupa eh!!! 

SAMBUNGAN KISAH PAKSA DALAM SHAKLEE

Membimbing secara online. bkn kena berjumpa bertentang mata di alam nyata..

Kalau korang join group aku join ni.. keseronokan pasti korang akan dapat.. sebb kelas online mmg setiap hari ada.. boloeh dikatakan pilihan pada kita.. nak ikut ke tak.. nak maju.. KENA ikut.. nak semput.. duk je la berselimut.. 

Kena fikir.. join.. PUSH FACTOR kerana apa.?? Suka2 kah? nak kaya kah?

PART I = kerana suka-suka

Kalau join atas dasar suka2 ni mmg leh jadi duka kalau tak suka!! huhuhu!! tapi selalu kan org ckp.. bnyk benda mula dgn suka2... lama2 suka sungguh.. dan ni lah yg berlaku pada aku sebnrya pada awal aku join dulu.. aku suka2 je sebb dah lama mkn produk ni.. tak pernah terfikir nak join.. tapi bila aku berkenalan dgn mommy aku dlm SHAKLEE ni.. aku tetiba suka lak nak join.. so.. tu pasal masa memula join.. HARAM aku terfikir nak buat sale.. takde pekdah!! sebb aku mula dgn suka2

PART II = Nak kaya

Sebenarnya kalau cerita pasal kaya.. takde org kat dunia ni nak hidup susah.. betul tak? Mcm tu jugak la aku.. lepas dua bulan aku join.. aku dihujani dengan belian yg tidak di sangka dari rakan2 tempat kerja dan saudara mara.. mulai saat tu aku mula selidik.. betul ke SHAKLEE ni leh buat duit.. betul ke? betul ke? So pada masa tu.. suka2 dah jadi suka,, dan melihat yg dah lama berusaha dalam bidang ni.. mmg menjanjikan pulangan lumayan jika rajin berusaha!! kejayaan tidak datang bergolek ye!


kesimpulan pada dua part coretan aku ni.. adalah.. mmg pada awal nak join sbb kita takde hasil.. kita rasa suka2 je.. tapi.. bila kita dah nampak hasil.. kita akan rasa nak cuba lagi.. cuba lagi!! so akan timbul hasrat utk jadi KAYA! kaya bkn sekadar utk sendiri.. tapi kaya utk kita lebih bnyk boleh memberi!!

SO.. korang taknak?? suka2 je.. lepas tu aku pasti korang nak kaya bila dah nampak hasil sendiri!!!

Monday, 26 May 2014

Menyesal jadi ahli SHAKLEE....

SUNGGUH AKU MENYESAL....


sebenarnya menyesal tu wujud bila memikirkan kenapa lah aku tak join 3th lepas.. kenapalah time kenal je produk dulu tak teringin nak join ahli.. sedangkan masa tu mmg mkn dah produk dia!!

kalau lah aku join ahli 2011.. rasanya skrg aku pun mampu naik MASTER dalam shaklee ni dgn kehendak dan keinginan yg tinggi sesuatu tak mustahil terjadi! huhuhu!!

skrg ni menyesal tu kena tebus lah.. cara tebus dia.. usaha tawakal.. takde nak toleh belakang lagi.. kejayaan mampu diraih dgn kehendak dan keinginan yg tinggi InsyaAllah..korang taknak ke pendapatan yg lumayan?korang taknak ke boleh bersedekah bila2 masa je tanpa fikir.. eh.. cukup ke nanti belanja.. nak bg org nih..korang taknak ke duduk goyang kaki dirumah.. masa kerja ejas sendiri.. anak dalam perhatian sendiri dan makan pakai suami teruruskorang taknak ke?aku nak!! walau bukan target aku nak berhenti kerja.. kerana kerjaya aku skrg adalah jiwa aku..tapi!!!!!!!!aku nak kaya dan berjasa..pada agama akupada mak ayah akupada suami aku..pd persekitaran aku,,jom.. jom!! kita tenttukan.,. kita buat .. kita dapat!

CORETAN DARI HATI.. menyesal tak join SHAKLEE dari awal kenal produk ..

PART I

Terkenang semula saat awal join shaklee.. mcm mimpi je sbnrnya bila saat ni aku bersemangat. Sebb pada awal join dulu mmg cuak rasa bila upline kata buat la sale.. cari la sale.. sbb masa tu dalam kepala just join sbb nak terus mkn produk ni.. dan takde pertikaian nak dpt harga ahli. nak pulak masa tu mcm rasa terhutang budi dgn budi bahasa upline aku.. tak malu aku cerita la.. dia dahulukan duit pendaftaran aku!!

PART II

masa 2nd month aku join tu takde sale langsung!! sebb nak siapkan tesis master aku.. tapi bila skrg fikir balik... alahai.. RUGI nya..

PART III

masa januari tu.. baru buka skolah.. time tu saje2 je la.. tanya kawan2 nak beli brg tak. dan mmg ketentuan Allah pasal REZEKI tu nyata.. kebetulan yang aktif berniaga sebelum ni kat tpt keje berpindah. So.. laluan mencari sale agak lancar.. sedar tak sedar. tgh bulan sale dah sampai ribu2 UV.. time tu.. upline terus menggalakkan cari lagi.. cari lg.. dan hasilnya.. aku naik rank bulan tu!!! mcm mimpi je sbb dpt bonus lg.. bonus ye.. bkn sale punya keuntungan!! bonus naik rank dari shaklee..

PART IV

so.. skrg dah bulan ke lima.. aku dlm semangat sbg dealer SHAKLEE.. tak pernah rasa nak stop sebb tgk ganjaran yg di perolehi.. bkn sahaja dari segi wang ringgit.. tapi.. persahabatan yg erat.. kemahiran yg tak pernah terfikir nak cuba.. dan.. galakan dari segi amalan rohani yang berterusan.. mmg sgt2 positif kesannya pada aku.. aku kongsikan pengalaman ttg amalan kerohanian yg sgt2 ketara.. adalah solat sunat dhuha.. sbb selama ni solat sunat tu mcm takde dalam senarai selalu buat.. berpuluh tahun tak buat.. bila jadi mencari rezeki dalam berniaga.. dhuha adalah penunjuk jalan yg bkn dlm jangkauan fikiran kita.. 

PART V

Seterusnya... langkah akan aku teruskan. moga ada sesuatu yg luarbiasa akan berlaku dalam kitaran kehidupan aku yg dah lama mcm mendatar je..

kesimpulannya..

Ransangan awal dari upline mmg penting.. kalau join dgn group yang salah pun boleh dtgkan masalah.. pernah sorang kawan bercerita.. dia dah tak percaya kan SHAKLEE.. sbb dia join group yg SALAH.. tau salah apa? upline nye menyarankan pinjam duit.. labur 10k utk beli stok.. lepas tu stok tak terjual.. upline buat tak reti.. 

aku sangat2 bersyukur sbb upline aku.. group aku TIDAK pernah menyarankan beli stok sebegitu banyak.. rasanya hampir takde saranan beli stok setiap bulan!! ada order.. beli barang.. itu adalah kaedah paling selamat dalam bisnes nih. kecuali kita bermodal lebih.. boleh beli hot item yg mmg senang nak jual..COD..

So....
perlu fikir lagi? rugi oooo.. tunggu lama.. nak tunggu bakat.. nak tunggu masa sesuai.. kerana kita sebenarnya perlu mula kan.. baru tau bakat.. baru tau nak urus masa!!

SEKIAN coretan hati pasal aku dan shaklee

 

Test .. Test

Pertama kali guna

Sunday, 25 May 2014

Shaklee merubah diri

Selamat bertemu kembali di alam maya yg penuh warna warni ni..

Bercerita tentang aku dan shaklee lagi.. shaklee telah mengubah bnyk rutin kehidupan aku. Sebagai org yg mempunyai kerjaya tetap bila join shaklee keadaan lebih mencabar.

Orang yang sukakan cabaran dan sentiasa inginkan sesuatu takkan puashati dgn melakukan satu kerja sahaja.

Rasanya mmg berbaloi lah aku join shaklee ni kerana mencabar jugak bagi aku lah!!!


Sebab.... bila join tu.. 

perlu ada kesungguhan
perlu fikir mcmana nak dptkan sale
perlu pembahagian masa yang terancang supaya tak stress
perlu adil pada diri sendiri

aku beruntung kerana join bawah upline yg sgt2 membantu.. dia tak pernah bersungut dengan apa jua cerita suka dan duka aku. Dia juga sentiasa bersedia memberikan pertolongan bila aku memerlukan.

maklum lah kan.. ada kalanya kesibukan tugas menghalang aku utk menguruskan urusan pos dgn lancar.. so dia lah yg bantu

mcm tu gak la korang.. kalau join dgn group aku ni.. mmg akan sentiasa terbuka utk di bantu oleh leader2 yg hebat2

Sekian coretan utk kali ini..

Saturday, 24 May 2014

Shaklee dan aku lagi...

Pada asalnya aku mmg takde langsung hajat utk berbiz bial join shaklee ni sbnrnya.. Tapi bila masa januari aritu tetiba je.. ehhh!! sale mcm tinggi je.. mcm ok je!! terus terjebak!!

memula rasa gak.. ye ke ni leh buat duit.. sbb aku mmg tak pernah yakin dgn MLM sblm2 nih..

tapi bila dah merasa NIKMATnya hasil dari sale yg tiba2 ada tu.. aku dah tak berpaling lg.. bagi aku.. takde istilah utk berundur lagi.. yg ada hanya strategi utk menuju puncak!!!

mungkin kekangan kerjaya tak boleh tidak mmg wujud.. mana mungkin utk aku menepis segala kekangan kerjaya kerana itu pun amanah utama yg dah aku akur menerimanya sejak 10tahun dulu!!

tapiiiii...

aku sangat2 yakin.. usaha.. kehendak.. tawakkal adalah perkara yg mengelilingi kita dalam apa jua bidang yg kita ceburi..

lambat atau cepat je hasilnya tu akan dtg pada kita..

back to basic yg diterapkan dalam group SHAKLEE yg aku join ni benar2 meresap dlm diri aku.. aku bersyukur.. kalaupun sale kurang memberangsangkan.. tapi dari segi rohaninya pengisian mmg menyerlah apabila join SHAKLEE..


Coretan darai hati pasal SHAKLEE lg

Sebenar kalau ikutkan masa dan malas ni.. yg aku gelarkan penyakit 2M ni.. mmg semua benda tak menjadi dan tertangguh...

semakin hari penyakit ni akaN berkepuk bak kata org negeri sembilan!

berkepuk tu maknanya akn bertimbun dan akan jadi bahan antik!! kuikuikui!!

tapi aku telah berperang dgn penyakit ni!!

dan hasil peperangan tersebut..

aku berjaya!!!! walau aku tak berjaya menghapuskannya.. tapi aku berjaya mencegahnya dari terus menular dlm kehidupan aku!!!

buktinya??

aku masih mampu bekerja secara rasmi dgn baik..
aku masih mampu mengurus anak2 dgn baik
aku masih mampu mengurus masa nak berblog dgn baik
aku masih mampu buat post hari2 kat fb
aku masih mampu jual SHAKLEE hari2!!


HARI HARI JUAL SHAKLEE TAU!!


SO...
berperanglah korang dgn MASA kerana masa adalah hak kita yg mengurus.. jgn jadikan masa tu satu kekangan utk kita buat apa saje

DAN
berperang lah korang dgn perasaan MALAS tu. Sebb bila malas wujud semua benda kita tgk sebagai kekangan dan halangan.. 

AKHIRNYA..
bila ntah nak mula merasa kejayaan..

aku bercerita atas pengalaman sendiri.. sekadar perkongsian bkn utk bangga diri..

aku sambung degree dulu dgn seribu kepayahan.. org masuk U umo 20 kalau lepas STPM.. aku masuk U umur 27...SEBAB.. aku anak sulong.. adik2 aku lebih cemerlang dari aku.. so.. aku bekerja dahulu utk bg depa peluang belajar dgn selesa sikit.. sbb kami keluarga susah..

so.. dah terbukti kan.. masa tu kita yg urus.. malas tu penyakit hati..

nanti sambung story pd entry akan dtg


Friday, 23 May 2014

KISAH PASAL JOIN SHAKLEE LAGI

Nak join ahli? mcmana?

macam ni....

CARA I

korang kuar modal RM75... modal tu untuk seumur hidup tau.. bknnya utk sebulan dua.. atau setahuun dua.. 65 utk keahlian.. dan 10 lg tu pos utk stater kit SHAKLEE yg ada terkandung maklumat barang dan juga biz guide.. kalau nak la kan.. TIADA PAKSAAN.. kita cite pasal nak join ni.. bkn cite pasal nak bisnes lagi.. cite bisnes nanti entry lain k..!! heheeh

CARA II

korang belek2 la semua senarai barangan yang SHAKLEE ada.. korang akn jumpa mcm2 .. dari vitamin sampai la ke sabun pencuci kain.. so korang buat pilihan.. brg tu nilai dalam RM600++. Secara automatik.. dealer yg korang contact tu akan boleh daftarkan koran PERCUMA.. sekali lagi ye.. PERCUMA. Keahlian korang tu.. RM600 nampak mcm bnyk kan.. tapi tak bnyk mana.. korang cuba dulu.. nanti baru tau RM600 tu dpt apa..


SO.. dgn cara kedua ni nanti akan membawa korang ke dunia SHAKLEE!! korang leh beli brg dgn harga ahli.. korang leh dapat bonus dari UV barang yg korang beli.. 


DAH TERFIKIR NAK CUBA??? HAAAAAA!! Kan dah kata.. mula2 suka2..

tang ni ada tak paham lagi?

PM..PM.. anda akan di laayan sebentar lg!!

Tuesday, 20 May 2014

SHAKLEE dan AKU NELLY

produk ni punya bnyk kelebihan utk sape2 yg kurang minum susu dan ingin menjaga kesihatan tulang dan sendi.. Dalam masa sama produk ni membuatkan kita leh membuang dgn lawas pagi2.. sekali ambik 4 biji je.. tak susah nak telan kalau dah biasa..

Pada aku yg baru mengamalkan pengambilannya bermual awal bulan ni.. paling terasa bangun pagi.. kaki kurang sakit dah.. Alhamdulillah..

tapi ingat ye kengkawan... semua benda utk nampak kesan yg terbaik perlu di mkn secaara konsisten dan berterusan.. bkn sehari mlm minggu depan lak baru mkn...

selamat mencuba..


OSTEMATRIX

Coretan tgh mlm

Kala aku menulis ni mmg real time 1.27 pagi... belum ada rasa mengantuk menjengah kelopak mata aku.. Sesekali terfikir jugak sampai bila habit sebegini akan berakhir dalam hidup aku...

tapi ada baiknya jugak boleh berjaga sebegini.. selagi keinginan utk belajar ada dalam diri aku.. masa sebegini lah mmg sesuai untuk mentelaah.. 

dalam situasi semasa aku skrg.. hajat utk belajar lagi tu kena tangguh dulu kerana pembelajaran sesama belum menampakkan penghujung yg nyata~ VIVA belum lagi menjengah.. cuma kerisauan telah berkurangan sgt2 kerana proses VIVA tidaklah seperti proses nak menyaipkan penulisan tesis tu.

sekarang hati dan tumpuan teralih pada dunia baru aku iaitu SHAKLEE!!

siapa sangka aku berminat utk meneruskannya sebagai aktivit santai yg adakalanya mmg mencabar minda dan jiwa!!!

aktiviti menulis novel dah lama terhenti.. sampai bila la aku nak siapkan novel yg baru menjengah 200 lebih lembarannya tu.. semua tu sbnrnya terhenti kerana kehendak utk menyiapkannya tidak tinggi mana!!!

skrg aku mcm terarah nak buat buku motivasi lak!! tapi aku bercadang utk memulakannya dari lembaran blog aku yg kerdil ni.. jomm!!! jgn ketinggalan ye tentang motivasi aku tu.. aku akan mula mencatatkannya bermula bila2 masa sahaja..!!! 

Thursday, 15 May 2014

NAK DAPATKAN BACAAN DARAH NORMAL? SHAKLEE BOLEH BANTU

GARLIC SHAKLEE 
Kalau sebut bawang putih semua org tau kan.. dalam bawang putih tu ada kandungan yang dinamakan ALLICIN. Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia pula antaranya adalah;

Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak 

Menormalkan keseimbangan lipoprotein 

Menurunkan tekanan darah 

Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang 

Berfungsi sebagai anti-oksidan 

Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi 

Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air 

Bantu rawat asthma

Aku dah cuba ni pada diri sendiri.. selama sebulan aku amalkan.. aku mkn 5 biji alfalfa sekali dgn 2 biji garlic ni sebelah mlm.. kesannya tekanan darah aku dari hari ke hari semakin turun ke paras normal..


 GARLIC DAN OMEGA

Saturday, 10 May 2014

Masalah rambut gugur dan kelemumur

Saya mengesyorkan penggunaan supliment ni adalah berdasarkan testimoni diri sendiri..


Set ini sesuai untuk masalah seperti RAMBUT GUGUR dan KELEMUMUR.


  • Revitalizing Shampoo
  • Zinc-Complex
  • ESP
 




Revitalizing Shampoo
- mengandungi sistem pembersih yang patent-pending. Diformulasi dgn humectants dan protin berasaskan sayuran untuk kutikel yang licin. Juga mengandungi Scalp Health Complex.
- mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan humectants, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan.
-membersih, menguatkan, anti-statik dan menyegarkan.


Zinc-Complex
-mengaktifkan 200 enzim
-membentuk colagen
-menghilankan bintik putih di kuku
-mempertingkatkan sistem imun
-mempercepatkan pemulihan luka
-memperbaiki radang kulit
-mengukuhkan rambut


ESP
-membantu pembentukan rambut yang sihat
-baik untuk hormon
-membaiki pigmentasi
-pembekal tenaga



https://www.facebook.com/KoleksiNellys

Thursday, 8 May 2014

RESDUNG


Tanda-tanda resdung adalah berbeza dari individu ke individu. Tetapi ada beberapa tanda-tanda spesifik yang sering muncul pada pesakit resdung:
  • Gatal-gatal di kawasan muka  - hidung, kawasan di sekitar hidung, dahi, mata, telinga, lelangit dan tekak - yang teruk.
  • Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.
  • Kerengsaan hidung, dalam tekak dan telinga.
  • Pening kepala.
  • Sakit kepala.

Tanda-tanda ini muncul berulang kali terutamanya:
  • Selepas mengambil makanan laut, makanan yang diperam (belacan, cencalok dsb) atau berMSG (ajinomoto). Terdapat juga bahan kimia pengawet yang boleh merangsang resdung.
  • Pada waktu pagi, pada cuaca terlalusejuk (atau keadaan berhawa dingin) dan di tempat-tempat berhabuk.

SHAKLEE mempunyai beberapa supliment yang boleh membantu mengatasi atau paling tidak mengurangkan masalah resdung iini berdasarkan kandungan supliment berkaitan.





Alfalfa Complex
  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
B Complex
  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
Vitamin C
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.

Tuesday, 6 May 2014

OMEGA OH OMEGA

 Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee DIPERCAYAI BOLEH membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia

 
- Mengurangkan tekanan emosi

 
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan

 
- Membantu memperbaiki masalah autism

 
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive

 
- Mengurangkan masalah schizophrenia

 
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak













Monday, 5 May 2014

tekanan darah rendah

PERNAH TAK RASA MCM PENING JE.. DARAH TINGGI TAKDE PUN..

Hmm.. Sebenarnya kalau darah rendah pun leh jadi pening

Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan di mana tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.

Berikut adalah antara tanda-tanda tekanan darah rendah
Cepat lelah   
Pening kepala ketika posisi badan berubah   
Sukar untuk berkonsentrasi  
Mata berkunang-kunang   
Mual  Kulit berasa dingin, pucat dan lembap  
Pernafasan cepat dan pendek  
Cepat haus 
Sentiasa letih 
Pening kepala atau pitam  
Apabila melakukan aktiviti fizikal, mudah mendapat sesak nafas  
Warna kulit bertukar menjadi pucat  
Penurunan berat badan 
Kadar denyutan jantung yang cepat  
Lemah daya ingatan


ini adalah berdasarkan bacaan dan pemahaman saya.. dan ada produk SHAKLEE yang boleh membantu masalah anda..



Sunday, 4 May 2014

untuk si manja lebih sihat dan kuat..

Kalau cerita pasal anak sebenarnya tak kunjung habis kan.. jadi utk anak2 juga kita sanggup berhabis.. setiap ibu mesti inginkan yang terbaik untuk anak2 mereka..

kalau anak menghadapi masalah kesihatan kerunsingan kita bertambah.. bkn sahaja fikir takut tak dapat besarkan mereka dgn baik.. tapi runsing tak dapat beri yg terbaik dalam masa sekarang..

ada anak yg kurang berat dari sepatutunya

ada kalangan anak2 kita sangat sensitif kulitnya.. alahan pada mknan dan udara persekitaran..

ada juga kalangan anak2 kita payah sungguh utk mengambil sayur dalam pemakanan mereka..

ada anak yg selalu tak sihat.. sikit2 dah demam

So.. mungkin ini boleh membantu anda..


KANDUNGAN yg tertera pd produk sgt jelas..

Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Supplement penting untuk menambah berat badan yang mana ia membantu menambah selera makan.

Saturday, 3 May 2014

pencuci muka

NUTRIWHITE


 Penggunaan berterusan saya pada produk ini mmg membantu dalam penjagaan muka dari luar.

membantu dalam bnyk aspek
 ## kulit lebih sekata
##  tidak ada lg kesan tegang dan keras kulit muka selepas menggunakannya
##  Kulit kusam semakin hilang
##  whitehead juga semakin berkurangan
##  menambah kelembapan yang di perlukan muka

ramai yang menegur wajah saya sekarang.. jawapannya adalah penggunakan berterusan pencuci muka SHAKLEE ni di samping mengambil supliment yang bersesuaian secara berterusan dan teratur.

PM/WHATSAPP 011-35078334/ 013-2981532