Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Friday, 27 March 2015

Jangan takut mencuba.. kerana belum cuba taktau apa

Salam sahabat sekalian.. Rasanya ramai yang kurang tahu selain dari pelbagai jenis vitamin.. sebenarnya SHAKLEE ada mempunyai produk lain.. antaranya ialah produk penjagaan muka..


Ni set asas yang saya gunakan.. set nutriwhite shaklee


hasilnya?? sgt2 berbaloi sebb..


** kulit takde terlalu kering dan terlalu berminyak.. sedang2 je gitu!!
** warna kulit muka semakin sekata
** kulit berseri bak kata org.. nampak glowing2..
** takde rasa tegang selepas mencuci muka
** parut semakin hilang kesan
** blackhead..whitehead.. semakin sedikit!!

tak percaya? memang jangan lah percaya sehingga anda mencubanya.. sebab dengar je cerita takkan bawak perubahan apa-apa!

jom segera!




Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally


Thursday, 26 March 2015

Selamat berkenalan.. semoga terpikat

Mari berkenalan denga GOUT. Senang sikit nak jelaskan.. simple je penerangan saya.. nak lebih jelas kalau dah beli produk akan saya usahakan menjelaskan sebaik mungkin!

** sejenis penyakit sendi berpunca daripada asid urik berlebihan yang terkumpul di dalam badan. 
** Asid urik adalah bahan buangan terhasil semasa proses penghadaman sejenis protin bernama purin. 
**Apabila tubuh kita berlebihan asid urik yang terkumpul di dalam sendi, ia akan menyebabkan gout, batu karang, dan kegagalan buah pinggang.


Saya mengesyorkan 3 produk ni setelah membaca pelbagai sumber dan penerangan produk ini dari SHAKLEE juga.

ALFALFA
detoks semulajadi bertugas menyingkirkan toksik dari badan. Pengamal Alfalfa perlu mengambil air yang banyak (sebaik-baiknya 3-4Liter sehari) untuk membantu melancarkan proses detoks.

PERFORMANCE DRINK 


memelihara atau seimbangkan kandungan air dalam badan supaya badan tidak mengalami dehidrasi. Pesakit gout perlu menyingkirkan asid urik dengan lebih kerap kencing. Air yang mencukupi dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik. Performance Drink berfungsi mengantikan air yang hilang dan memelihara tahap air dalam badan pesakit.

OMEGA GUARD  


mengelakkan keradangan sendi dan mengurangkan kesakitan.





Jika berminat ingin mencuba mari hubungi saya cepat...

Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally










Wednesday, 25 March 2015

rangsangan adalah amat penting!

PART I

Terkenang semula saat awal join shaklee.. mcm mimpi je sbnrnya bila saat ni aku bersemangat. Sebb pada awal join dulu mmg cuak rasa bila upline kata buat la sale.. cari la sale.. sbb masa tu dalam kepala just join sbb nak terus mkn produk ni.. dan takde pertikaian nak dpt harga ahli. nak pulak masa tu mcm rasa terhutang budi dgn budi bahasa upline aku.. tak malu aku cerita la.. dia dahulukan duit pendaftaran aku!!

PART II

masa 2nd month aku join tu takde sale langsung!! sebb nak siapkan tesis master aku.. tapi bila skrg fikir balik... alahai.. RUGI nya..

PART III

masa januari 2014 tu.. baru buka skolah.. time tu saje2 je la.. tanya kawan2 nak beli brg tak. dan mmg ketentuan Allah pasal REZEKI tu nyata.. kebetulan yang aktif berniaga sebelum ni kat tpt keje berpindah. So.. laluan mencari sale agak lancar.. sedar tak sedar. tgh bulan sale dah sampai ribu2 UV.. time tu.. upline terus menggalakkan cari lagi.. cari lg.. dan hasilnya.. aku naik rank bulan tu!!! mcm mimpi je sbb dpt bonus lg.. bonus ye.. bkn sale punya keuntungan!! bonus naik rank dari shaklee..

PART IV

bulan ke lima.. aku dlm semangat sbg dealer SHAKLEE.. tak pernah rasa nak stop sebb tgk ganjaran yg di perolehi.. bkn sahaja dari segi wang ringgit.. tapi.. persahabatan yg erat.. kemahiran yg tak pernah terfikir nak cuba.. dan.. galakan dari segi amalan rohani yang berterusan.. mmg sgt2 positif kesannya pada aku.. aku kongsikan pengalaman ttg amalan kerohanian yg sgt2 ketara.. adalah solat sunat dhuha.. sbb selama ni solat sunat tu mcm takde dalam senarai selalu buat.. berpuluh tahun tak buat.. bila jadi mencari rezeki dalam berniaga.. dhuha adalah penunjuk jalan yg bkn dlm jangkauan fikiran kita.. 

PART V

Seterusnya... skrg dah mac 2015 langkah akan aku teruskan. moga ada sesuatu yg luarbiasa akan berlaku dalam kitaran kehidupan aku yg dah lama mcm mendatar je..

kesimpulannya..

Ransangan awal dari upline mmg penting.. kalau join dgn group yang salah pun boleh dtgkan masalah.. pernah sorang kawan bercerita.. dia dah tak percaya kan SHAKLEE.. sbb dia join group yg SALAH.. tau salah apa? upline nye menyarankan pinjam duit.. labur 10k utk beli stok.. lepas tu stok tak terjual.. upline buat tak reti.. 

aku sangat2 bersyukur sbb upline aku.. group aku TIDAK pernah menyarankan beli stok sebegitu banyak.. rasanya hampir takde saranan beli stok setiap bulan!! ada order.. beli barang.. itu adalah kaedah paling selamat dalam bisnes nih. kecuali kita bermodal lebih.. boleh beli hot item yg mmg senang nak jual..COD..

So....
perlu fikir lagi? rugi oooo.. tunggu lama.. nak tunggu bakat.. nak tunggu masa sesuai.. kerana kita sebenarnya perlu mula kan.. baru tau bakat.. baru tau nak urus masa!!

SEKIAN coretan hati pasal aku dan shaklee.. kalau ada yang masih tertanya-tanya.. silalah hubungi salah satu cara di bawah..



Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally

 

Tuesday, 24 March 2015

kesejahteraan hidup adalah pilihan

Salam sahabat maya sekalian.. kali ini kita pergi ke entry yang agak berat sikit, pengetahuan tentang khasiat suplimen yang menjadi kesayangan aku ni... iaitu VIVIX..


Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.
utk yg kehebatan yg ni pastinya ia membantu dalam proses awet muda yg selalu di perkatakan tu kan? dan aku telah mendapat kesan ini dalam pengambilan vivix untuk cegah diabetes tapi dapat faedah ini secara tidak langsung!

Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia 
setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya. Faedah ini aku dapat bila mula mengambil vivix apabila diperkenalkan. aku ada kudis akibat kulat air di kaki yang berbulan-bulan tak elok sebab aku ada diabetes. selepas mengambil vivit dalam tempoh sebulan.. semua masalah tu hilang.. malah struktur kulit langsung tak beri kesan hitam..!

Vivix melambatkan pembentukkan AGE 
penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel 
tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh).. yang ni memmang terasa sangat.. bila ambik vivix.. bangun pagi memang rasa segar bugar!


haaa!! jangan percaya aku.. tapi cuba sendiri dulu!




Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally

Monday, 23 March 2015

minda positif aura positif

salam sahabat maya sekalian ..kisah motivasi diri sikit kali nih..


dalam keadaan mana pun kalau kita berkehendak semua benda kita boleh buat. Percaya atau tidak minda bawah sedar kita akan bekerja utk mencapai apa yg minda sedar kita inginkan lebih laju sbnrnya. Itu pentingnya berfikiran positif! ramai yg mencebik bila ramai motivator yg di anggap picisan berbicara pasal minda positif.. tapi percaya lah.. positif.. pemikiran..perbuatan..persekitaran akan memainkan peranan minda bawah sedar kita secara tidak langsung!

aku rasa semua org biasa dengar cerita sebegini.. asal cerita ini dari siapa aku dah lupa dapatan bacaan aku tu.. 

kisahnya begini..

kita berada dalam keadaan sihat.. mmg sihat.. kita yakin kita tidak demam.. tidak lemah dan tidak dalam keadaan tertekan... itu yg kita fikirkan.. 

tapi..

bila berada dalam satu persekitaran yg membicarakan tentang kita.. seorg rakan berkata..

weh! kau mcm tak sihat je .. kenapa?

kali pertama..org pertama yg bertanya.. mungkin kita tak rasa apa..

tapi..

katakan lah pergi ke kantin.. jumpa lg kawan bahagian lain.. yg belum tgk kita awal masuk keje tadi.. lalu menegur..

kau sakit ke?

kawan sebelah dia pun menyampuk..

ha ah lah.. kau mcm ada masalah je.. runsing je. kau tak sihat ke?

hati kita pasti terasa.. dan berkata.. ehhh? aku mcm tak sihat ke..

balik ke tpt duduk kita .. bos pulak menegur..

hai.. nampak tak bermaya je.. kurang sihat ke??

lalu... apa jadi pada kita?

akibat terlalu bnyk menghantar ke minda bawah sedar yg diri kita tidak sihat melalui pendengaran kita.. sudahnya kita sendiri mula kurang yakin..

betul ke aku tak nampak sihat? betul ke aku pucat..?

Percayalah!! keadaan tu mmg wujud..

Jadi.. percayalah.. bnyk kita hantar aura positif ke minda bawah sedar kita.. semakin bnyk minda kita secara sedar akan menganalisis benda tu sebagai SEBENAR yg kita fikir dan mahu..

di situ lah kuncinya.. kita akan mula gigih.. sebb minda kita kata mahu.. mata yg menganttuk boleh jadi tak mengantuk sebb minda kita bekerja dgn kehendak yg tinggi!

jadi.. secara perkongsian bijaknya..moral cerita nya...

jadilah org yg positif..sentiasa berminda positif .. maka lahirlah kehendak yg tinggi dari mata turun ke hati!!

Minda kita adalah hak kita utk mengaturnya. Jgn sesekali beri ruang dan peluang utk di atur oleh org lain.

Sebagai contoh.. Suami ckp.. Awk ni kolotlah.. X pandai bergaya.. Jgn hantar ke minda bulat2 apa yg diperkatakan itu.. Sebab.. Kita akan mula rasa tekanan yg negatif. Mula berfikir apa yg x kena. Sedangkan kita masih ada ruang berfikir yg lain. Contohnya.. Ambik kata2 tu sbg cabaran.. Oo...suami prihatin pd kita.. Dia nampak kita x ok.. Maka kita ambik sbg positif.. Berubah menjadi lebih baik..
Jgn ambik kata2 yg menyesak jiwa tu sbg satu yg negatif..kerana berfikir negatif akan buat korang merana! Berfikir lah secara positif..bertindak dgn akal yg positif..maka hasilnya pasti positif juga!!

begitu juga dalam pengambilan suplimen.. kena positif dalam pengambilannya.. jangan mengharapkan perubahan yang terlalu drastik.. berubah secara perlahan dan konsisten adalah lebih baik daripada berubah secra mendadak tetapi kemudia kembali kepada keadaan asal yang tidak diingini...

saya sangat konsisten dalam pengambilan suplimen, anda bagaimana?


Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally




Sunday, 22 March 2015

betulkan yang biasa..biasakan yang betul!

Salam sahabat maya sekalian

Cabaran sungguh rasanya nak konsisten dlm memeriahkan blog kecil ini.. Tetapi selagi boleh saya tidak akan patah semangat!! walau terkadang rasa lesu tak bermaya nak menulis apa-apa akibat dek persekitaran kerja yang tidak memberangsangkan...

Tercabar tu sebenarnya baik utk perkembangan otak dan kerjaya! itu pendapat peribadi saya.

Bila kita rasa tercabar.. Otak kita mula ligat berfikir.. Maka aktiflah otak kita bekerja.. Minda akan segar. Bila minda segar akan membuatkan fizikal kita juga bergerak segar!

Percaya atau tidak.. Itu hakikat! Ada ke org rasa tercabar.. Tapi takde apa perasaan pun!?


satu lagi saya sangat sukakan ayat ni. seingat saya bekas pengetua saya puan bainah yang selalu mengucapkan kata-kata ini.

Meh kita tengok situasi yang selalu berlaku dalam kehidupan seharian kita.

~ biasakan yang betul

kita selalu memandang remeh tentang pentingnya bersikap membiasakan yang betul.. seperti mengucapkan salam. dalam kehidupan seharian aku sebagai guru contohnya. pelajar sekarang selalu tidak lagi mengucapkan salam, tetapi lebih tertarik menegur guru dengan ucapan.. cikgu.. ssambil menundukkan kepala. semakin jarang pelajar mengucapkan salam ketika berselisih dengan guru.

~ betulkan yang biasa

dalam hal ni aku selalu beritahu kepada pelajar aku. sila betulkan yang biasa kamu buat. sebagai contohnya bercakap dalam bahasa kasar dan mencarut. selalu alasan yang di berikan mereka.. biasalah cikgu kami orang penang..dengan mak pak kami pun kami cakap macamni.. haaaaa!! kan tak betul tu.. so bolehlah kita belajar membetulkan kesalahan yang dah teramat biasa kita buat..


So.. lepas ni sila betulkan yang salah yang selalu dah kita buat dan anggap biasa..biasakan buat yang betul lama-lama akan terbit kebiasaan!

so.. biasakan saya sebagai pengedar shaklee anda juga!


Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally

Saturday, 21 March 2015

mahal tak berkesan.. murah lebih baik?

Takut nak ambik VIVIX sebab mahal?

Fikirkan semula.. sebab..

Dalam kajian makmal shaklee buat ramuan vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada emapt mekanisma utama penuaan pada tahap sellular.

4 tahap tu adalah 

~ melindungi dan memperbaiki sellular DNA
~ memberi impak positif kepada pengawalan genetik
~ menggalakkan biogenesis
~ melambatkan pembentukan protin AGE

semua ni menjurus ke arah anti penuaan yang selalunya amat di harapkan oleh wanita yang sentiasa ingin kelihatan muda dan bertenaga!

Setelah setahun mengambil VIVIX secara konsisten.. saya dapati perubahan yg ketara pada ketegangan kulit juga!!

sebelum ni saya hanya fokus kepada memperbaiki kompilasi diabetes yg saya alami.. rupanya sumbangan vivix lebih dari yg saya sangkakan!!

jika dulu nak pakai bedak compac tu kena pakai krim bagai.. nak bagi lekat bedak kat kulit muka.. tapi sejak ambik vivix secara konsisten.. terus pakai bedak je dah ok.. takde bertapuk2 lagi..

sukaaa!!

bacaan gula dalam darah saya juga menunjukkan penurunan yg berterusan.. walau tidak dapat result yg di kehendaki lg.. tapi tetap bersyukur dengan perkembangan positif ini.. sebab saya tau.. jaga makan adalah perlu.. tapi saya jaga jgn nampak mesti nak je!

nak cuba? meh saya terangkan bagaimana pengambilan yg berkesan!


Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally

Friday, 20 March 2015

yang positif dan yang negatif.. kawan tetap kawan

salam sahabat sekalian..


kali ini aku ceritakan tentang pandangan atau penerimaan seseorang terhadap pengambilan suplimen dalam kehidupn mereka.. 

semua catatan aku tidak ada kena mengena dengan sesiapa ye.. sekadar pandang peribadi dan pengalaman aku sendiri je..

ada sorang kawan aku ni memang bekerjaya profesional.. berpendapatan 4 angka tetap sebulan. tapi sangat tidak membina segala komen dan pendapatnya kalau bercerita pasal suplimen..  aku taktau la kalau yang dia memang anti dengan shaklee tapi tak produk lain kan.. tapi boleh jadi bergaduh kalau bercerita pasal suplimen dengan dia.. sudahnya aku malas nak layan segala macam pertanyaan dia. dan apa dia buat lepas tu tag aku pada negatif story pasal shaklee la.. tapi aku takde apa pun sebab segala mak viral dalam internet tu dah ada jawapan dari shaklee secara formal..

tu cite sorang yang profesional tapi prejudis


sorang lagi ni dia tidak bekerjaya profesional.. juga rakan aku.. tetapi dia sangat optimis dengan pengambilan suplimen. katanya dia sangat berminat dengan pemakanan tambahan ni. dia faham situasi sumber pemakanan kita sekarang memang tak mencukupi segala nutrisi yang di perlukan badan.. dia memberitahu aku.. dia takde sebarang penyakit tapi dia nak consume secara tetap vivix bila ada rezeki lebih..

haaa... meh lapang-lapangkan fikiran dengan cuba masak sup ketam ni!



Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally

Thursday, 19 March 2015

berpendidikan tinggi belum tentu lebih membawa rezeki..

Salam sahabat sekallian...

perasan tak.. sebenarnya tidak semua orang yang bijak berjaya dalam hidup. ibaratnya orang yang punya kelulusan tinggi belum tentu akan mencapai kejayaan yang gemilang dan terbilang dalam bidang kerjaya. sebagai contoh ada orang takde la tinggi mana pendidikan tapi rezeki dia dalam berniaga sangat baik.. untung perniagaannya berlipat kali ganda dari orang yang punya pangkat tinggi setanding pendidikan mereka. itu wujudnya ayat bekerja dari rumah, berpendapatan CEO.. satu lagi.. ada juga yang bekerja biasa-biasa sahaja dengan kelulusan yang biasa-biasa sahaja, tetapi mereka sebenarnya mampu cemerlang dalam pelajaran tapi tidak punya ruang waktu dan kesempatan. kengkadang desakan hidup membuatkan mereka terpaksa menguburkan cita-cita untuk melanjutkan pelajaran. ada banyak kes gitu sebenanrya.

kes lain pula.. ada yang memang tak minat dah nak sambung belajar. minatnya terarah untuk membina keluarga. maka berkahwin lah di usia muda. keadaan ini bagus juga sebenarnya. tidak bermakna sudah bekeluarga tidak boleh melanjutkan pelajaran.. aku ada kawan yang dah berusia awal 40an ni baru nak mula ambik degree.. sama dengan anak dah masa belajar.. tapi rasanya tu tak salah selagi ada kemahuan pasti terbentang jalan.

pada keadaan lain pulak.. ada orang menyanjung tinggi orang yang punya akademik tinggi sedangkan kejayaan akademik tu kengkadang tak bawa apa makna nya pun dalam kehidupan seharian. ada yang berpelajaran tinggi tapi tidak boleh bergaul dengan baik.. suka meninggi diri dan mcam-macam masalah mental lagi.. 

aku pulak melalui pendidikan formal ke peringkat sekarang dalam jangka waktu yang amat panjang dan perlahan.. semua itu ada hikmahnya. bila mula mencebur diri dalam bisnes online mcam sekarang juga merupakan peluang pendidikan secara percuma dan pelbagai bidang.. bidang pemakanan.. bidang motivasi dan tak lupa juga kewangan! semua tu pembelajaran secara tidak langsung yang dapat di perolehi bila menjiwai bissnes ini...

Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally



Wednesday, 18 March 2015

nak kurus ke nak gemuk? pilihan di tangan anda!

salam sejahtera rakan taulan sekalian! sekali lagi di harapkan kalian terus membaca dan suatu hari terbuka hati untuk menjadi pembeli! sapa tau kan? ok.. kali ni bicara tentang produk yang menjadi promosi bulan ini iaitu ESP.. rasanya bila sebut ESP shaklee banyak sumber lain dah kupas apakah dia ESP.. apa kandungan dan pelbagai penerangan laras sains yang ada.. tapi aku hanya nak buat santai-santai je.. bacaan umum. kalau korang nak yang ilmiah korang PM aku.. aku akan bagi yang memang ilmiah sungguh!

haaa.... ESP ni dah ada dalam rumah aku sejak MAC 2014.. time tu promosi begini lah juga beli 6 free 1. time tu aku memula makan memang tak lalu telan weh!! sapa yang suka soya mungkin boleh telan relaks je.. tapi bagi aku yang tak berapa gemarkan soya ni.. memang tak tertelan minum ESP ni. tapi sebab nak mempelbagaikan penggunaan suplimen harian aku beli set tu.

nak dijadikan cerita.. aku tengok cik abang aku rajin sungguh minum ESP ni pagi-pagi.. aku tengok dia bancuh dengan performance drinks! pelik aku pada awalnya.. maklumlah ketika itu aku baru je menjadi keluarga shaklee.. banyak produk aku taktau lagi kelebihan..cara makan.. dan macam-macam lah kan.. aku tanya dia.. sedap ke campur gitu? katanya sedap! rasa masam soya.. sedap.. itu komen suami aku.. 

hari ke hari aku tengok memang rajin dia ambik.. pagi-pagi sebelum pergi keje terdengar la dia menggoncang shaker yang berbesi shaklee punya tu.. aku macam pelik pada awalnya kenapa dia rajin minum. sebab suami aku ni memang jenis susah nak konsisten kalau makan apapun suplimen! dan seminggu dah bosan selalunya!

pada suatu hari tu aku pun bertanya.. kenapa yang dia rajin sangat minum esp.. hampir tak pernah mis aku rasa.. jawapan yang dia berikan agak memeranjatkan aku! dia cakap minum ESP sampai ke petang dia belum lapar lagi! jadi dia memang tak ambik makan tengahari katanya! wah!! sebelum ni aku pernah di terjah kastemer kata ESP menggemukkan..! tapi suami aku lak akap ESP mengenyangkan! mana satu betul?

haaaa!! lepas beberapa org aku selidik... rupanya yang naik badan tu.. pagi dah minum ESP.. nanti ambik sarapan lagi.. nanti lunch lagi.. dinner lagi.. memang lah gemuk! tiada waktu makan yang di skip sedangkan ESP tu dah boleh dijadikan hidangan ganti makanan utama!

so... berpada lah cara pengambilannya. ambik sebagai ganti waktu makan. bukan ambik then makan lagi dengan jayanya!!

so.. lepas ni sape yang rasa gemuk minum ESP.. sila jangan risau! bukan ESP yang menggemukkan tetapi cara pengambilan korang yang menyebabkan kesannya begitu..

sejak penerangan suami aku tu.. aku ambik jugak lah ESP ni. tapi tak setiap hari.. aku ambik time malas masak.. time kelaparan tahap gaban.. bila balik skolah!! so.. perut akan bersabar utk tunggu makanan berat berikutnya dengan aman.. bila makan nasi lepas tu takde la makan keterlaluan sebab perut tidak terlalu lapar.. aku minum dengan milo..

meh!! kita mula balik minum ESP.. tak gemuk aaaiihh!! jangan risau.. percayalah!!

baca sini juga!






Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally

kegigilan melanda

salam dari keheningan malam untuk sahabat maya sekalian.. setelah sekian lama tidak menjenguk blog kecil ini.. hampir bersawang rasanya.. tiba-tiba malam ini teringat nasihat dan pandangan dari super upline.. blog adalah mudah.. mudah tu menjengah dalam fikiran lalu terzahirlah entry tengah malam ni sebab nak tengok networkblog masih jalan ke tidak!

sesungguhnya hati memang teraasa tawar seketika pada hujung tahun 2014 apabila di selubungi kerunsingan menyiapkan pembetulan VIVA.. kemudian rasa itu kembali manis apabila munculnya tahun 2015 setelah berjaya menghantar draf akhir dan bermakna berakhirlah juga status mendaftar sebagai pelajar sarjana di UPSI..

tetapi kemanisan 2015 tidak banyak di sulami oleh entry blog comel ini kerana kesibukan yang melampau melanda. bermula dengan kisah awal persekolahan ... berita abah di masukkan ke hospital dan melalui frasa pembedahan. diikuti sesi persekolahan yang mengharukan kerana anak aku baru mendaftar sebagai pelajar tahun satu. bermula era anak di sekolah rendah dua minggu kemudian suami aku perlu menghadiri kursus di terengganu..

masa tu memang semuanya huru hara dan rasa serba tak kena.. di tambah pula setelah dua minggu berkursus suami pula di timpa kemalangan. keadaan suami yang merisaukan... keadaan anak-anak yang masih belum dapat menyesuaikan diri dgn alam persekolahan membuatkan masa semakin terbatas untuk aku mencoretkan rasa dan tawa di dinding blog ini.

berlanjutan lagi dengan suami yang perlu menjalani pembedahan. ingatkan habis kisah haru biru kehidupan setakat itu. rupanya tidak.. sebaik sahaja suami keluar dari wad.. aku pula terpaksa menghadirkan diri ke kursus luar selama 3 hari. tiada budi bicara yang aku perolehi dari pentadbir apabila aku meluahkan rasa berat hati nak pergi.

namun suami bersikap terbuka.. pergilah katanya.. dia pandai lah nak urus semua.. walau dalam keadaan tangan yang masih berbalut dan berdarah.. aku meneruskan langkah kelangsungan dunia pekerjaan.

setelah balik.. kepenatan melanda.. empat hari bercuti.. dan.... hari ni mood untuk berkongsi tinta bisu ini kembali!!!

doakan ianya akan berterusan ye kengkawan sekalian!

dan jangan lupa cari daku ketika perlu!

Norlida ali SID no 1076533
Pengedar SHAKLEE area balik pulau dan sekitarnya
whatsapp 0125656085
Fb address norlyda ali
Page pakar nyata jelita
Wechat nelly020974
Instagram idaally