Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Thursday, 24 April 2014

dunia pekerjaan makin membosankan

Sebenarnya hari demi hari keseronokan bekerja mcm berkurang dalam diri aku.. kerja yang aku maksudkan adalah kerja tetap aku.. sebb aku rasa mcm kepuasan mengajar semakin kurang.. takde keseronokan nak pegi sekolah mcm dulu2..

kengkadang terfikir apa yg tak kena pd aku.. tapi bila kaji balik.. sbnrnya persekitaran yg menyumbang rasa ketidak seronokan tu..

So.. terfikir utk mencari jalan keluar....

Tuesday, 22 April 2014

aku dan shaklee lg

hari ni produk ni sekali lagi jadi pilihan utk aku war2 kan.. walau pun belum ada pesanan dari blog aku yg tak seberapa ni.. tapi aku tgk viewer makin bertambah! syok jugak bercerita tanpa bertentang mata!

kali ni bercerita dari hati.. penggunaan berterusan dah 3 bulan ni.. dah abis sebotol.. dan mmg amat membatu aku dan darah tinggi ku!! hehehe!

sape2 rasa dia bermasalah.. darah tak stabil.. boleh cuba amalkan pengambilan supliment nih


 

bos ku dan aku

hari ni nak jadi cerita aku tak duduk barisan dalam perhimpunan.. petama kali buat.. pertama kali kantoi! yg peliknya bos yg baru suam2 kuku je ada kat skolah leh tau sape ada dlm bilik disiplin sedangkan dia mengadap ke depan je...

nak kata dia jenguk takde.. nak kata ada cc tv takde..

hmmmm... rupanya ada cc tv bergerak.. yg payahnya jenis mengampu.. jenis mengadu.. atas motif apa aku pun taktau..

kalau ye la nak menegur.. atau nak perbaiki keadaan.. ikut la prosedur teguran.. berdepan dan menegur dahulu.. tak jalan.. bg amaran.. lepas tu degil gak baru aduan ke bos.. ni tidak.. terus ngadu ke bos

bos lak suka dgr aduan.. yg mengadu lak tak sedar dek badan.. sedap mulut je ngadu.. nampak sgt kaki ampu.. kalau tak mengampu apa lagi.. apa motif sbnr?

ke takut nk menegur kami2 yg ada dalam tu tadi??


jadilah org yg di senangi kerana diri sendiri.. bkn di senangi sebb bakul dan lif!!!

ADA PAHAM???

cerita dari hati pasal SHAKLEE

Memula kenal shaklee dgn alfalfa.. lepas sesuai dan selesa dgn alfalfa.. kawan yang memperkenalkan shaklee pada aku perkenalkan pula vitamin e SHAKLEE..

aku mkn vit E ada lah dalam 4 bulan .. kesan mula terasa sebb ramai menegur kulit aku makin sekata.. tak kusam..memula tu tak perasan.. sebab apa kan.. nak kata tukar pencuci muka.. takde.. nak kata pakai krim muka baru takde..

so.. bila ingat2 balik... oooo.. aku mkn vit e... mmg la..!!

kulit tak kusam... bintik hitam tanggal sikit demi sikit.. kesan mcmni lah boleh berpanjangan. kalau jenis yg cepat kesan .. lepas tu dah takde kesan lak.. susah jugak!!

so.... apa lagi?? nak try.. meh PM/whatsapp

013 2981532 / 01135078334



Saturday, 19 April 2014

vitamin E dan carotomax pulak

Khasiat Vitamin E.
Tahukah anda  untuk mendapatkan khasiat 400IU Vitamin E ( bersamaan dengan sebiji capsule Vitamin E Shaklee) anda perlu makan:
1 kilogram gandum
500ml minyak safflower
8kg badam
500g badam
Inilah khasiat-khasiat yang terkandung dalam sebiji kapsul Vitamin E Complex Shaklee.

Carotomax

sumber vitamin A dari buah dan sayuran
* menggalakkan kesihatan mata,prostat,serviks,paru-paru dan jantung
* menghalang kanser dan penuaan









Aku dan sesuatu.. - kenangan sbg artis grafik!

Cerita pasal peribadi sikit dulu ye..

baru ni ada sembang dgn kawan yg lebih mahir urusan perniagaan online dan pembinaan blog yg komersial.. kena beli hosting dan kena guna wordpress katanya.. InsyaAllah.. aku akan cuba usahakan mencari modal RM350 sperti yg di tawarkan. kelebihan blog berdaftar ni leh jana pendapat secara tidak langsung dari viewier kita gak.. aku harap impian tu akan jadi kenyataan dalam masa terdkt nih..

Hari ni cerita pasal tempat keje lama bermain di minda dan jiwa aku.. mengimbau kenangan bekerja di arena popular ketika itu.. membuat aku rasa.. oohh!!! indahnye dunia.. walau kini semua dah tinggal kenangan.. tapi dari bidang itu la kemahiran yang aku minat.. aku asah hari demi hari dan sebati dgn diri aku sampai la ni..

aku suka grafik.. suka cabang seni ni sgt2..

aku pernah keje sbg artis grafik.
aku sambung degree pun dalam bidang yg berkaitan
aku sambung master jugak dlm bidang berkaitan..

Thursday, 17 April 2014

kecantikan lagi

Kalau bercerita tentang cantik...

perempuan mmg tak dapat di pisahkan dari perkara ini..

nak cantik luar.. nak cantik dalam.. mcm2 la nak cantik..

SHAKLEE ada mengesyorkan pengambilan supliment yg boleh mengekalkan kecantikan dan melambatkan agen penuaan wajah..

meh try produk ni...



CERITA DUNIA

Berita paling panas hari ni adalah kematian Karpal Sigh.. ! tu berita panas dunia semasa..

Berita panas dlm skolah aku lak.. disuruh meniaga.. modal sendiri.. tapak bayar sewa!

Syok kan.. kalau dpt la senang gini sokmo.. aku pun nak mensasarkan aku nak jadi pentadbir dlm masa 5th lg.. syok buat keje ikut kepala sendiri.. nak senang lg pengaruh bos paling atas!.. heaven..!!

Sebenarnya semua keje akan jadi syok kalau ada perbincangan semua yg terlibat.. ada tolak ansur.. ni tak.. semua tolak... ansur langsung takde.. sikit persoal muka kena mark! ntah apa2

Bosan la... aku berazam nak menamatkan perkhidmatan aku dlm pendidikan di SEKOLAH secepat mungkin!

Ya Allah berilah aku laluan rezeki dalam bidang ini tapi bukan di sekolah lagi... AMIN.....


Wednesday, 16 April 2014

syampoo ni lagi dan lagi!!

pada mulanya aku pakai yg  ni rasa mcm kurang selesa.. sebb dia takde bau yg wangi2 cam syampoo selalu aku pakai sebelum ni.. tapi bila dah pakai 3 ke 4 kali rasa mcm selesa la jugak sebb kelimumur dah tak bertepek lagi.. ada... tapi nampak sgt berkurangan berbanding sebelumnya..

dalam masa nak cuba ilangkan masalah keguguran rambut.. yg masalah kedua ni belum nampak kesan yg ketara.. mungkin perlu pakai lebih lama.. ye la kan .. bukan semua benda boleh nampak kesan dalam masa segera.. kena sabar jugak la kan..

nanti kalau aku dah dpt kesan yang baik.. aku cite lg pasal syampoo ni.. sejak jadi dealer shaklee ni.. aku makin suka try apa2 produk yg dia ada.. lepas ni mcm nak try krim muka dia pulak..

SO... kalau tak percaya meh cuba dulu!



Tuesday, 15 April 2014

membantu utk mengekalkan 3 perkara dlm pengambilannya




 Saya rasa tekanan darah.. paras kolestrol telah biasa kita ketahui makna dan termanya...cuma ketika ada yang membahas kolesterol, trigliserida juga seringkali dibahas.

Sebenarnya, apa yang dimaksud dengan trigliserida?

# Trigliserida merupakan jenis lemak yang dapat ditemukan dalam darah

# hasil uraian tubuh pada makanan yang mengandung lemak dan kolesterol yang telah dikonsumsi dan masuk ke tubuh serta juga dibentuk di hati.


Trigliserida dalam bentuk klomikron berasal dari penyerapan usus setelah konsumsi makanan berlemak. Sebagai VLDL, trigliserida dibentuk oleh hati dengan bantuan insulin dari dalam tubuh.

Trigliserida yang berada di luar hati dan berada dalam jaringan misalnya jaringan pembuluh darah, otot, jaringan lemak akan dihidrolisis oleh enzim lipoprotein lipase. Sisa hidrolisis kemudian akan dimetabolisme oleh hati menjadi kolesterol LDL.


JADI.. dgn pelbagai sumber kajian tersebut.. dua produk ini di percayai boleh membantu dalam pengawalan tekanan darah dan kolestrol.. DAN secara tidak langsung mengawal juga paras gula dalam darah.

keadaan ini berlaku kerana penyakit darah tinggi .. kencing manis.. dan jantung adalah sering dikenali penyakit 3 serangkai.. pengawal salah satu darinya akan membantu mengawal dua lg yg lainnya...

cerita peribadi sikit.. terima kasih kerana membaca!!

Bertemu lagi dalam tinta cloud computer ni..

Sebenarnya masa mmg suntuk nak update blog ni.. tapi kehendak yg tinggi nak mencoretkan utk satu usaha perniagaan membuatkan tgn halus rajin mengetuk biji2 keybord satu persatu..

tapi...

sebelum bercerita pasal bisnes.. nak mencatatkan sedikit warna warni kehidupan aku dan sekelilingku..


Sebenanrnya tidak ada yg terlalu kompleks dalam kehidupan kita andai kita berlapang dada dalam semua keadaan. Tidak perlulah terlalu serius atau terlalu rigit dlm urusan dunia. Aku amat tidak setuju jika fokus urusan dunia yg keterlaluan.. menguatkuasakan undang2 dunia.. dgn mencatatkan perkataan WAJIB atas ketidak buatan sesuatu. Bagi aku secara rasionalnya mmg pekerjaan kita adalah ibadah. tapi bkn satu ibadah yg perlu kita jadikan perkara pokok. erti ibadah itu banyk di seleweengkan oleh mereka yg berkepentingan utk membuatkan kita rasa di belit kesalahan dan dosa!!!

namun begitu.. sebagai manusia biasa kita berlapang dada lah juga jika kita selalu berada dlm rasa di belit kesalahan kerana penyelewengan perkataan itu.. kerana sesungguhnya Allah memberi laluan terbaik utk kita setiap hari.. percaya lah!!

Andai yg membaca tak dapat menilai maksud tersirat sy mohon maaf.. sebb yg tersirat itu yg membuatkan kita lebih berfikir dari membaca terus mendapat makna tersurat!!

Sunday, 13 April 2014

ESP

perlu di bancuh dgn air sejuk kalau nak sedap! mmg sedap.. sebelum ni aku sendiri tak leh telan.. tapi sejak ada shaker dari shaklee ni .. tambah lak milo.. mmg leh telan dgn jayanya!

siapa yg perlukan ESP?

mereka yg inginkan tenaga berpanjangan
mereka yg menyusukn baby
mereka yg ingin berdiet
mereka yg ingin kn kulit yg glowing2

meh sama2 kita try.. makan degn konsisten pasti hasil yg memuaskan!


Saturday, 12 April 2014

untuk anda yang aktif

satu lagi produk shaklee.. kali ni sesuai utk mereka yang bergerak aktif dan mengekalkan tenaga berpanjangan. minuman tenaga ini juga sesuai utk mereka yang menghidap diabetes kerana dia mengawal gula dalam darah.. ianya berperisa oren .. dah dkt nak bulan puasa ni .. boleh la try dulu.. mana tau amat2 di perlukan bila ramadhan menjelang kelak...




menetapkan target

cerita sikit pasal target aku dalam shaklee ni.. setelah aku telek2.. belek2.. dgn kekangan masa dan tenaga yang ada.. insyaAllah rank sebagai coordinator boleh di capai dlm masa beberapa bulan ni. Semuanya bergantung kepada usaha ikhtiar aku dalam menjalankan promosi dan ketahanan mental mengadap mcm2 kata sindiran..


Sebenarnya tak susah nak jadi susah.. tapi yang susah adalah nak jadi senang kerana kalau lah senang nak jadi senang dah ramai org senang lenang tanpa bersusah payah.

Friday, 4 April 2014

penjagaan kulit wajah








SET NUTRI WHITE



Set penjagaan muka yang berjenama SHAKLEE ni setaraf dgn jenama terkenal yang ada di pasaran.
Anda boleh mencuba satu set terus atau mencuba satu persatu mengikut bajet anda.

Sy sendiri telah menggunakan pencuci muka nutriwhite ni hampir dua bulan yang lepas. Kesan yang amat memuaskan.


Wednesday, 2 April 2014

April baru bermula

Pada april ni bermulalah era bisnes shaklee takde dah harga terlajak istimewa ke.. terbaik rendah ke apa ke.. semua melalui fasa harga tertera!! harga pasaran.. harga runcit..

tapi apapun.. kalau kita nak sihat.. apalah sgt dgn berita penguatkuasaan shaklee tu kan.. mari beramai2 menjadi keluarga besar shaklee..!!

hari ni sy nak kongsikan bersama apa yg di promosikan shaklee pd bulan ini...



OSTEMATRIX