Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Thursday, 6 February 2014

Cerita peribadi lak



Sekarang ni dah kol satu pagi.. walau ni kisah peribadi masih ada gak sikit2 pasal SHAKLEE.. mlm ni lewat buleh buka blog yg tak berapa nak indah nih. Tadi sembang sakan dgn kwn.. kesian dia.. tapi hidup tetap perlu di teruskn,, dia ada ckp nak cuba join SHAKLEE.. aku harap akan terbuka hati dia nak join sungguh2. 


Harap2 yg di luar sana.. yg sedang diuji.. besabar lah dan bertawakal lah.. Janji Allah pasti. Dia tidak akan menduga hambaNya kalau kita tak mampu. Dia lebih tahu.


tak dapt nak mengomel panjang.. mata ngantuk.. nak skolah sok takut terbabas.. sejak sebulan lebih dah ajar mata tdo awal sikit ni.. syok pulak dia..!

Jumpa lagi di entry akan dtg.. 


CERITA BEST PASAL SHAKLEE LAGI



Hari ni patut hari selasa.. tapi aku dah terlewat menulis melepasi waktu kol 12.. 

Mlm ni meh kita tgk lak apa benda2 lain yg leh kita kongsikan bersama.. Kebaikan semua eh.. takde keburukan..

Aku nak promote tentang produk ni pulak..

Selalu kita ckp pasal nak kurus kan.. Kali ni entry aku cite pasal nak gemuk lak!! hehehe! Moga ada manafaat utk kengkawan yg rasa badan dia melayang tu!!

Meal shakes ni bkn utk budak2 je ye.. ada yg salah faham tentang tu. Sebenarnya dia utk org dewasa gak.. utk kanak2 bermula setahun dan ke atas tau!

khasiat nya boleh menambahkan selera mkn kita. Cara pengambilannya boleh di campur dgn minuman lain kecuali yg ber kefin lah.


Gabungan B complex lak mmg boleh menyumbang ke arah kegemukkan! secara tak langsung sbnrnya. Tu sebb kita kalau mkn segala nika vitamin semasa ngandung mcm berat kita cepat je naik nye sedangkan mkn biasa2 je.. anak dlm perut pun tak la besar mana lg.. Semua tu sumbangan B complex!


Jadi.. tak rugi eh mencuba utk yg naik berisikan badan!



FUNGSI LAIN B. COMPLEX
1. Menukar makanan kepada tenaga
2. Melawan tekanan
3. Membantu tumbesaran
4. Rambut beruban dan gugur
5. Baik untuk mata
6. Mencegah anemia
7. Meredakan senggugut
8. Detoksifikasi

Tuesday, 4 February 2014

SHAKLEE.... SHAKLEE....  SHAKLEE



PROMOSI BULAN NI.. BELI 6 PERCUMA 1!!
HARGA TERBAIK WALAU NAK BELI 1 JE PUN!!

Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

> Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

> Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

> Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.

> Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.

> Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


Mai lekas beli dgn sy.. harga terbaik.. penghantaran percuma!!!

ID1076533 pm/whatsapp 013-2981532


BERITA TERBARU

Entry pertama hari ni aku nak kongsikan cerita pasal study aku yang dah berlarutan ke tahun ke 4.. walau semesternya tidak mencapai 8 semester..tapi aku mendaftar pada disember 2010.. skrg dah 2014.. Bulan 3 ni aku akan masuk semester ke 6. Aku kena daftar lagi sebb lom VIVA. Mlm tadi supervisor aku dr maizatul hayati bgtau dah selesai di baca. Alhamdulillah.. bergerak juga tesis aku tu.. Lepas ni buat pembetulan dan bersedia utk pre-viva.. seterusnya VIVA.

Aku bercadang nak mendaftar terus PhD di USM ni kalau sempat konvo master tahun ni. Kalau ada peluang dan ruang.. InsyaAllah semua akan terlaksana dengan izinNya.

Skrg ni ramai kengkawan PM aku menyatakan hasrat nak sambung study. Tapi tgknya lom ada yg mendaftar pun. Harap depa semua di berikan kekuatan utk menunaikan impian masing2. Impian aku nak bergelar seorg tenaga pengajar yg mempunyai gelaran DR. InsyaAllah.. dgn sokongan suami dan famili.. semuanya tak mustahil.......

Nanti aku sambung lg cite hal diri aku.. seorg yg telah menghampiri 40thn usia.. belum punya master.. berhajat nak ada gelaran DR!

## Lama dulu aku terumbang ambing dlm arus dunia yg penuh tipu daya.. cuma sejak 9th ni hidup aku mula aman.. dan keamanan tu aku nak gunakan utk memajukan diri dan keluarga.. bnyk benda aku tertinggal dulu kerana tipu helah dunia yg penuh pancaroba.. apapun aku tetap bersyukur kerana semua pengalaman itu adalah pengajaran yg mendewasakan dan membuatkan aku "kebal" dgn kesedihan dunia..##


Monday, 3 February 2014

Permulaan aku dan SHAKLEE

ALFALFA

Aku mulakan cerita SHAKLEE aku dengan produk ni. Sebb aku kenal SHAKLEE bermula dengan ALFALFA. Masa memula mkn sekitar hujung 2011 atau awal 2012 gitu lah. Masa memula tu aku combine denan spirulina jenama lain. Tapi lama kelamaan aku rasa mcm menyusahkan lak.. aku search pelbagai kebaikan ALFALFA ni kemudian aku stop mkn spirulina. Aku naikkan jumlah pengambilan dari 3 biji pagi dan 3 biji mlm kepada 10 biji sekali mkn.. yg penting mmg sehari sekali mkn 10 biji

Hasilnya amatlah memberangsangkan. Kesuntukan masa aku mengurus masa tanpa pembantu membuatkan aku perlu tenaga yang lebih.. So inilah jawapannya. ALFALFA. Mlm2 selalu aku berjaga utk menyelesaikan tesis aku.. So ALFALFA buat aku sentiasa bertenaga. Dalam masa sama.. masalah keputihan aku selama ini mmg telah hilang sama sekali selepas 6 bulan mkn ALFALFA secara teratur.

InsyaAllah kalian akan merasa kebaikan yang sama seperti aku bila memulakan pemakanan ALFALFA ini secara teratur.

Kat sini aku senaraikan lagi kebaikan ALFALFA yg aku perolehi dari pembacaan aku.


1) Melawan alahan 

2) Mencuci darah, hati dan usus 

3) Menyingkirkan lemak dan kolestrol 

4) Melegakan keletihan 

5) Mencegah dan merawat atritis 

6) Mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan dan masalah bahagian sulit wanita

Antara Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa Shaklee ini adalah;


1) Vitamin A - Untuk penglihatan . Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat


2) Vitamin B6 - Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak, menggalakkan kesihatan saraf dan kulit serta membantu mengurangkan loya


3) Vitamin D - Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat

4) Vitamin E - Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran matahari dan pencemaran udara, kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot, memperbaiki fungsi imun, menguatkan otot di dalam badan, membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah dan membantu fokus mata 


5) Vitamin K- Penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati dan menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur


6) Vitamin U - Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik 



Sesapa yang berminat bolehlah PM atau whatsapp aku kat 013-2981532 atau tanya kat sini. Aku akan cuba jawab dgn baik dan meyakinkan.




untuk kesekian kali nya..

1 Feb 2014
Rasanya lebih dari 3 kali aku create blog tapi tak bertahan lama. Maklum lah sibuk berfesbuk kerana membuat kajian mendalam!


Hari ni terbit rasa nak buat semula.. Tergagau2 jugak nak mula.. ni lah di katakan belajar utk lulus periksa! Mengaplikasikan dalam kehidupan seharian sgt2 la kurang.
Untuk hari ni dan seterusnya aku harap kerajinan akan sentiasa ada utk meng update blog ni. Maklum lah aku skrg dah menjadi ahli dalam SHAKLEE!


Dalam masa sama aku rasa nak kongsi kan dengan kengkawan pasal kehidupan.. minat aku.. keinginan aku dan harapan aku.


Minat?
Aku suka membaca... 


Keinginan?

Aku ingin berjaya dlm perniagaan SHAKLEE
Aku ingin menjadi seorang penulis buku motivasi dan novel
Aku ingin menjadi seorg guru yang bergelar DR                                                           


Harapan?
Semoga aku diberi kesihatan yg baik utk meneruskan minat dan menyempurnakan keinginan aku.
Semoga keluarga aku aman dah bahagia hingga ke jannah.
Semoga aku berpeluang menjejakkan kaki ke Mekah.